FAQ

Wilt u weten wat u zorgverzekeraar vergoedt? Klik dan op www.watzegtmijnpolis.nl

Wilt u betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte? Klik dan op www.thuisarts.nl

Ik zie op de overzichten van de zorgverzekeraar met enige regelmaat de naam Stichting Amstelland Zorg voorkomen, wie of wat is dat?
De zorgverzekeraar heeft met Stichting Amstelland Zorg een ketenafspraak voor mensen met Diabetes mellitus type 2, Cardio Vasculaire Aandoeningen en astma en COPD. In deze afspraak zijn controles voor een heel jaar afgesproken. De Zorg verzekeraar betaalt per jaar een bedrag aan Amstelland Zorg.
U krijgt per kwartaal een overzicht van de zorgverzekeraar, waar het geld van de verzekeraar naar toe gaat, dit noemt men transparantie. Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, want u ziet dat er iets betaald is, terwijl u dat kwartaal niet bent geweest. De totale zorg die u binnen een heel jaar krijgt, verdeelt de zorg verzekeraar in 4 gelijke delen en laat dit elk kwartaal zien. Het komt dus voor, dat u niet bij de praktijkondersteuner of huisarts bent geweest, maar dat de kosten wel in het overzicht te zien zijn. De kosten, die op deze overzichten van de zorgverzekeraar staan, gaan niet ten laste van uw eigen risico.